Cadillac_DTS_Een mobiel mortuarium, een mobiele begrafenisondernemer komt aan huis bij de nabestaanden met mogelijkheid om de overledene in een mobiele wagen te groeten.  Het is een gloednieuw concept van een Amerikaans bedrijf “Distinctive Life” uit Texas.  Blijkbaar spreekt het de gemeenschap waarin zijn werkzaam zijn aan.  

Op die manier gaat men terug naar de start van het beroep begrafenisondernemer.  Toen er nog geen sprake was van een rouwcentrum met aula en andere faciliteiten.  De nabestaanden bellen de begrafenisondernemer op en hij komt langs op het afgesproken uur met of zonder het stoffelijk overschot opgebaard in de wagen die opgebouwd is om in alle stilte de nabestaanden te laten groeten.

Met de slogan “Modern, Meaningfull, Mobile, we will come to you” kent het jonge bedrijf zijn eerste succes. Distinctive Life is ervan overtuigd dat hun aanpak de ganse uitvaartsector kan veranderen.  Het bedrijf opereert vanuit één centrale locatie en heeft daarom geen grote investeringen nodig qua gebouwen.  Afwachten of dit nieuwe concept zal blijven bestaan. Online begrafenis media spreekt van een blijvend nieuw concept binnen de uitvaartwereld.

Naast een nieuw concept speelt Distinctive Life ook met de prijs van een uitvaart.  Op de website kan men een vergelijking bekijken van de gemiddelde uitvaartkost en hoe Distinctive Life goedkoper is dan andere begrafenisondernemers.

Deel dit!

Plaats een reactie