DiscussiesNieuws

Nederlandse politie waarschuwt voor rouwadressen op rouwbrieven

rouwbriefNa een reeks diefstallen tijdens uitvaarten heeft de politie van Heerenveen de boodschap om geen rouwadressen op rouwbrieven of rouwadvertenties te plaatsen.  Dit om diefstallen tegen te gaan.  Het gaat dan wel over privé rouwadressen.  Als tip kunnen uitvaartondernemers hun adres op de rouwbrief of rouwadvertentie plaatsen en zo de briefwisseling aan de rouwende familie overmaken.

Een discussie die al jaren gevoerd wordt

Het plaatsen van een rouwadres op de rouwbrieven of rouwadvertenties in de krant vormt al jaren een hevige discussie tussen verschillende begrafenisondernemers.  Je hebt voorstanders en je hebt tegenstanders.  Natuurlijk heeft man als begrafenisondernemer dan meer werk om alle briefwisseling bij de nabestaanden rond te brengen.

Een mooi alternatief voor een rouwadres is een condoleance formulier op je website.  Deze kunnen na controle worden door gemaild aan de nabestaanden van de betreffende overledene.  Een voordeel kan dit zijn in tijd en efficiëntie.  Steeds vaker installeren begrafenisondernemers een online condoleance formulier.

Wie informatie wil, zal dat vinden

Wanneer men het aan de andere kant bekijkt, kan men, aan de hand van namen op de rouwbrief, adressen bemachtigen via het internet of telefoonboek.  Wie echt zoekt, die vindt.  Ongeacht of er rouwadressen op de rouwbrieven staan of niet.   Wie echt informatie wil en goed zoekt, zal die vinden.  Het internet is een bron aan informatie en Google indexeert dagelijks miljoenen pagina’s van sociale media en andere websites.  Wanneer daar éénmaal een adres en naam wordt opgenomen, kan iemand het in Google weervinden.

Soms schuilt het in een klein hoekje.  Er wordt in de bakker over een overlijden gepraat, buren onderling, het kunnen allemaal aanleidingen zijn tot inbraak.  Gelukkig zijn de inbraken tijdens uitvaarten in de grote minderheid.

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in:Discussies