uitvaartmanagerEen bekende Nederlandse uitvaartverzekeraar heeft één van zijn uitvaartmanagers ontslaan.  De reden van het ontslag was een sex-uitje na een teamactiviteit.  Drie vrouwen en vier mannen gingen mee naar het sex-uitje die de uitvaartmanager ‘Ondeugd op de Wallen’ noemde.  Het was een privé aanvulling op de teamactiviteit. Bij binnenkomst: “kwamen twee halfnaakte vrouwen voor en achter tegen de medewerkers aan staan, waarbij met een nat washandje hun handen werden gewassen”

Vervolgens was er een stripact van een paar vrouwen. Voor de vrouwen in het gezelschap was een mannelijke stripper geregeld. De vrouwelijke strippers deden daarna erotische lapdances, waarbij ze zichzelf bespoten met slagroom een medewerkers vroegen die van hun blote borsten te likken. Zo staat geschreven in Nederlandse media.

Het uitvaartbedrijf kwam er pas in april achter en ontsloeg de 45-jarige manager meteen wegens “een ernstige vertrouwensbreuk”. Volgens het bedrijf had de man een voorbeeldfunctie en heeft hij zichzelf binnen het bedrijf “onmogelijk gemaakt”. Het uitje leverde reputatieschade op voor het uitvaartbedrijf/verzekeraar. Ook had hij de activiteit zelf moeten melden.

De uitvaartmanager zei in de rechtszaal dat hij duidelijk had aangegeven om wat voor activiteit het ging, dat die in privétijd plaatsvond en dat medewerkers zelf konden beslissen of ze meegingen. Ook past het uitje volgens hem bij de bedrijfscultuur van het uitvaartbedrijf/verzekeraar. Zo was er ooit een managementuitje in de Baja Beach club in Rotterdam, waar schaars geklede dames voor erotisch vertier zorgden. Wel geeft de man toe dat het organiseren van de activiteit achteraf niet verstandig was, omdat de combinatie van seks en werk “gevoelig” ligt.

De rechter geeft het uitvaartbedrijf/verzekeraar grotendeels gelijk: de man mag worden ontslagen, maar niet op staande voet. Hij krijgt een maandsalaris van 8700 euro mee.

Deel dit!

2 reacties

  1. Dat is waar, daar hebben we het laatste nog niet van gezien , maar dit kan aleen maar in de toekomst beter zijn voor de (kleinere) onafhankelijke uitvaartverzorgers in belgie die alles met de nodige zorg en persoonlijk regelen.

Plaats een reactie