documentenHet AFM, Autoriteit Financiële Markten, maakte dinsdag bekend dat een grote Nederlandse uitvaartverzekeraar en uitvaartverzorger in één bedrijf, tot een half miljoen euro boete moet betalen.  Dit voor misleidende informatieverstrekking naar de consument toe.  De toezichthouder, AFM, legt de boete op omdat consumenten niet konden uitmaken of hun reclame van vorig jaar wel over een uitvaartverzekering ging.  

Meer specifiek gaat het over het Coöperatiespaarplan.  Volgens de AFM kon de indruk bij consumenten zijn ontstaan dat hun inleg onder het depositogarantiestelsel viel. Onder dit stelsel krijgen consumenten hun spaargeld tot 100 duizend euro terug als een bank failliet gaat. Verzekeringen vallen hier echter niet onder.

,,Deze misleidende informatieverstrekking is een overtreding van de wet op het financieel toezicht. Financiële instellingen moeten in hun uitingen over financiële producten consumenten correct, duidelijk en niet misleidend informeren”, aldus de AFM.

Een woordvoerder van de uitvaartverzekeraar en uitvaartverzorger laat weten dat het bedrijf in beroep gaat tegen de boete. ,,Wij zijn het niet eens met het boetebesluit, niemand die denkt dat wij een bank zijn. We gaan de rechtmatigheid van dit besluit voorleggen aan de rechter”, aldus de zegsman.

bron: z24.nl

Deel dit!

Plaats een reactie