documentenVoor Nederlandse uitvaartondernemers is er goed nieuws gemeld deze week: vanaf 1 juni 2015 hoeven burgers en dus ook geen uitvaartondernemers, naar het gemeentehuis voor een aangifte van geboorte of overlijden.  Dit kan vanaf die datum volledig online geregeld worden.  Hiervoor werd deze week een besluit goedgekeurd.

Een stap vooruit

Dit betekend voor de uitvaartondernemer een heuse stap vooruit dat dit online geregeld kan worden.  De tijdswinst die hiermee gewonnen wordt, kan gebruikt worden als service naar de nabestaanden toe.  In België zijn er enkele steden en gemeenten die op eigen initiatief een online platform voor aangifte plaatsten, maar hiervoor moet men nog wel de akte gaan tekenen op het gemeentehuis, dit zal in Nederland niet meer het geval zijn, zo blijkt.

Wanneer volgt Vlaanderen, België?

Administratieve vereenvoudiging zou in ons land ook welkom zijn.  Mocht de regering in Vlaanderen het initiatief van Nederland volgen, zou dat erg welkom zijn.  Begrafenisondernemers zijn al veel langer vragende partij om tijdbesparende maatregelen, zoals het online aangeven van overlijden, algemeen in te voeren.

Deel dit!

1 reactie

  1. Lelong christof on

    Dit zou een heel fijne oplossing zijn, dan is het eindelijk gedaan met die middeleeuwse toestanden zoals op het stadhuis van Leuven.

Plaats een reactie