Crematorium KortrijkEr is sprake van een nieuwe te bouwen crematorium in de Westhoek of regio Roeselare.  Dit omdat het crematorium Uitzicht op Hoog Kortrijk aan het maximum aantal crematies per jaar zit.  Vandaar dat men nu op zoek gaat naar een extra locatie in de regio om aan de vraag tot crematie te kunnen voldoen.

Het aantal crematies vorig jaar in Kortrijk bedroegen: 2992 en het maximum toegelaten aantal crematies bedragen: 3065 per jaar.  Er kan eventueel ook een uitbreiding aangevraagd worden op de huidige locatie van het crematorium te Kortrijk of wel degelijk een nieuwe locatie zoeken voor een nieuw te bouwen crematorium.

Een nieuw te bouwen crematorium moet volgens het Vlaams decreet op lijkbezorging en begraafplaatsen voldoen aan verschillende eisen.  Zo moeten er een aula(‘s), koffietafelruimten en een begraafplaats aangrenzend aan de gebouwen van het crematorium.  Deze begraafplaats moet columbaria, urnenvelden en plaats om as uit te strooien, omvatten.

Volgend jaar start er een locatieonderzoek in de brede regio van de Westhoek/Roeselare, om eventueel een nieuw crematorium op te richten in de toekomst.  Wellicht zal dit crematorium onder het beheer vallen van de intercommunale samenwerking die nu het beheer van het crematorium Uitzicht te Hoog Kortrijk in handen heeft.

Deel dit!

Plaats een reactie