Het nieuwe crematorium van intercommunale Westlede in Aalst krijgt vorm. Intercommunale Westlede beheert ook het crematorium van Sint-Niklaas en Lochristi. De bouw van het project op de Siesegemkouter is opgestart in 2016 en is klaar voor opening begin september.

Er was veel protest voor het behoud van de Siesegemkouter en zoals op vele plaatsen is een crematorium niet gewild.  Gelukkig is het crematorium in Aalst straks afgewerkt en hoeven rouwenden uit de regio geen grote afstanden meer af te leggen om te kunnen cremeren.

Schepen van Ruimtelijke Ordening Caroline Verdoodt (N-VA) bevestigt dat het crematorium klaar zal zijn in september van dit jaar.

“De drie ovens zijn geleverd en worden momenteel geïnstalleerd”, zegt Kris Coenegrachts van Westlede. “Technisch zouden er al eerder crematies kunnen plaatsvinden, maar ceremonies zijn pas mogelijk vanaf de eerste week van september. In oktober doen we al mee met Open Bedrijvendag.” staat te lezen in het Nieuwsblad.

In de lente wordt de tuin aangelegd, naar een ontwerp van Erik D’Hondt. Het laatste deel van het groen komt pas aan de beurt begin 2019 wanneer alle wegenwerken achter de rug zijn.

Het crematorium kost in totaal 15 miljoen euro. ‘In de zomervakantie beginnen de ovens met proefdraaien”, zegt Coenegrachts. “Er kunnen maximaal 4.000 crematies per jaar plaatsvinden, een cijfer waarnaar we na de opstartperiode geleidelijk aan zullen evolueren.”

Bron: eigen redactie en nieuwsblad.be

Deel dit!

Plaats een reactie