Nieuws

Nieuwe afscheidsruimte op begraafplaats van Turnhout ingehuldigd

©facebook.com

De begraafplaats Nazareth aan de Steenweg op Merksplas in Turnhout is een ’trekpleister’ rijker. Leerkrachten en leerlingen van middelbare school PT²O bouwden er een overdekte afscheidsruimte. De begrafenisondernemers vinden dit een heel goed initiatief.

Nu is er eindelijk een overdekte ruimte waar begrafenisondernemers bij regenweer de aanwezigen kunnen laten schuilen.  Directeur Jan Roels van PT²O, de vroegere vakschool in de Zandstraat, mocht de afscheidsruimte inhuldigen.

De afscheidsruimte bevindt zich in het midden van de begraafplaats op een iets hoger gelegen plateau. Bezoekers kunnen er schuilen voor de regen maar er kunnen ook afscheidsplechtigheden plaats vinden. “Het is heel mooi geworden, droog en ruim, en past helemaal in de omgeving”, vinden begrafenisondernemers Mady Engelen uit Turnhout en Jan Schillebeeckx uit Oud-Turnhout. “Hopelijk groeit de beplanting rondom snel zodat we uit de tocht en een beetje intiemer kunnen staan.”

Steeds meer gemeenten investeren in overdekte afscheidsruimten om te kunnen schuilen bij regenweer.  Zo kunnen rouwenden uit de regen toch nog een klein woordje zeggen rond de kist of urne, als laatste afscheid op de begraafplaats.

 

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in:Nieuws