web-mortuarium-01-mertens-architectenEen nieuwe aula in Stabroek.  De gemeente Stabroek heeft op de begraafplaats Vossenveld een aula aangebouwd aan het bestaande mortuarium.  Deze nieuwe aula is een zeer moderne plaats om afscheidsplechtigheden te houden.  Hiermee investeerde de gemeente voor €260.000.  Om burgerlijke afscheidsplechtigheden te houden moest men veelal uitwijken naar feestzalen in de ruime omgeving.  Met deze nieuwe aula speelt men dus in op het plaatsgebrek.  Van moderne geluidsapparatuur tot een beamer om beelden weer te geven.  Alles is aanwezig, een eigen regiekamer, schermen om in de hal de uitvaart te kunnen volgen en zitplaatsen tot 120 personen.

Op donderdag 2 mei is in aanwezigheid van Burgemeester Rik Frans en Schepen van Openbare Werken Sam Gabriëls de uitbreiding en renovatie van het mortuarium van de begraafplaats Vossenveld te Stabroek opgeleverd.  Men kan de nieuwe aula omschrijven als een plaats van afscheid.  Sober maar modern.  Het natuurlijk licht vormt een bron van hoop op de plaats waar de urne of kist kan worden opgesteld.  Men kijkt als het ware naar het licht wanneer men een uitvaart zal bijwonen.  De ruimte straalt rust en sereniteit uit.  In juni van dit jaar zal de ruimte actief in gebruik worden genomen.  Momenteel wacht men nog op de afwerking van de zitbanken.

foto: Mertens-architecten (ontwerp van deze aula is van dit architectenbureau)

 

Deel dit!

Plaats een reactie