online-aangifte-gentDe website van de stad Gent heeft een e-loket die speciaal ontworpen is om online de aangifte van overlijden aan te geven.  Geregistreerde begrafenisondernemers kunnen via dit online platform de aangifte doorgeven.  Begrafenisondernemers met personeel kunnen zelf beslissen of het personeel aangiften mogen verzorgen, door online de betreffende medewerker te verwijderen.

Wanneer de elektronische overlijdensaangifte vóór 13h wordt doorgestuurd, kan de begrafenisondernemer zich de volgende werkdag (ook op zaterdag) aanmelden bij loket Overlijden voor het ondertekenen van de overlijdensakte. Bij een aangifte na 13h kan de begrafenisondernemer 2 dagen nadien langskomen. Hij brengt de originele documenten alsook eventueel ontbrekende documenten mee.

Een begrafenisondernemer die zich geregistreerd heeft om elektronische overlijdensaangiftes te doen, heeft de mogelijkheid om via de link ‘’Toevoegen medewerker’ zelf één of meerdere medewerkers toe te voegen die na registratie ook elektronische overlijdensaangiftes zullen kunnen doen.

Via de link ‘Verwijderen medewerker’ kan hij geregistreerde medewerkers de rechten ontnemen om elektronische overlijdensaangiftes te doen.  Voor veel begrafenisondernemer kan deze nieuwe stap van de stad Gent, veel tijd besparen.

Bekijk het e-loket

 

Deel dit!

Plaats een reactie