CrematoriaNieuws

Ontwerp crematorium Evere is bekend

©crematorium.be

In architectuurcentrum CIVA werden de plannen en ontwerp voorgesteld voor het nieuwe crematorium van Evere.  Dat nieuwe crematorium zal gebouwd worden op de bestaande begraafplaats van Evere.  Het nieuwe crematorium in Evere is ontworpen door de Portugese architect, Eduardo Souto de Moura.

In het Brusselse Gewest is er op dit moment maar één crematorium, in Ukkel.  Dat crematorium zit al lang aan zijn maximum capaciteit.  Het nieuwe crematorium van Evere, zal als tweede crematorium voor het Brussels gewest gebruikt worden.  Zo worden het crematorium van Ukkel en dat van Evere goed voor zo’n 6.500 crematies per jaar.

Architect Souto de Moura, die eerder ook al een crematorium in Kortrijk ontwierp, werkte voor de gelegenheid samen met de jonge Belg Jean-Christophe Mathen. Het duo tekende een sober vierkant gebouw met twee crematieovens en evenveel ceremoniezalen. Daarnaast komt er ook een ruimte waar de rouwenden een hapje en een drankje kunnen nuttigen.

Er zijn grote ramen om veel natuurlijk licht binnen te laten. Het geheel is ingebed in de groene omgeving van het kerkhof van Evere, gelegen langs de Jules Bordetlaan. Het nieuwe crematorium in Evere moet de druk op het momenteel enige crematorium in Ukkel wegnemen. Meer dan 70 procent van de Brusselse overlijdens wordt gevolgd door een crematie. Ter vergelijking: in Vlaanderen is dat 60 procent, in Wallonië 30 procent.

bron: brusselnieuws.be

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in:Crematoria