Improviseren.  Dat is wat veel Amerikaanse begrafenisondernemers moeten doen.  Wanneer burgers steeds breder worden krijgen begrafenisondernemers naast producten ook moeite bij het vervoeren, verleggen, manoeuvreren van overledenen die zwaarlijvig zijn.

Naast speciale bedrijven die brede kisten produceren, hebben begrafenisondernemers het moeilijk bij het vervoeren van deze brede kisten.  De lijkwagen is te smal, deuren zijn niet breed genoeg en koelingen niet groot genoeg.  Het zijn maar enkele argumenten die begrafenisondernemers meemaken.

De laatste jaren zijn er steeds meer bedrijven die grote grafkisten moeten produceren om aan de vraag te voldoen van de consument.  Naast het vervoeren en de producten die gebruikt worden om zwaarlijvige overledenen naar de laatste rustplaats te brengen, is er de laatste rustplaats op zich.

Deze moet ook voldoen aan de extra brede grafkist.  Wat extra kosten met zich meebrengt.  Een graf in Amerika kost al snel wat geld.  Laat staan als het graf extra breed moet zijn.  Daarom laten zwaarlijvige mensen zich cremeren.  Indien dat kan, want ook hiervoor moeten er brede crematieovens aanwezig zijn.  Daarnaast zijn er ook belangrijke maatregelen bij het cremeren van personen die veel vet met zich meebrengen..

Begrafenisondernemers zien de zwaarlijvige personen niet graag komen, staat te lezen in nieuwsberichten in LA.

foto: vice.com

Deel dit!

Plaats een reactie