Brussel voert vanaf 1 januari 2018 in alle 19 deelgemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest een lage-emissiezone in, daarmee het weren van de vervuilende brandstofdrinkers. Na Antwerpen voert dus nu ook Brussel een lage-emissiezone in.

Vanaf 2018 start het Brusselse Gewest met zijn “Lucht-, klimaat- en energieplan” dat oudere, meer vervuilende wagens uit de hoofdstad bant. We vatten de LEZ Brussel kort, maar krachtig samen.

Wanneer?
Vanaf 1 januari 2018, 24 uur op 24.

Waar?
Het hele Brussels Hoofdstedelijk Gewest, met alle 19 deelgemeenten. De LEZ geldt niet voor de Brusselse Ring.

Wie?
Voor alle personenwagens, bussen en bestelwagens van minder dan 3,5 ton die niet aan de opgelegde norm voldoen. De LEZ maakt geen uitzondering voor mensen die in Brussel wonen. Moto’s, brommers, landbouwvoertuigen, oldtimers, schoolbussen, lijkwagens en legervoertuigen blijven onder de radar en mogen voorlopig nog wel het Brussels Hoofdstedelijk Gewest in.

Deel dit!

1 reactie

  1. Ik informeerde ivm de vrijstelling voor lijkwagens in de LEZ. Deze uitzondering is er blijkbaar toch niet. Er zijn geen afwijkingen voorzien voor lijkwagens. Het klopt dat er in de projectfase van de LEZ (eind 2016, begin 2017) heel even werd overwogen om een uitzondering op te nemen voor lijkwagens, maar dat dit werd niet opgenomen in de definitieve wetgeving.

Plaats een reactie