Open Wervendag: Crematorium van Aalst

Na twintig jaar politiek gevecht en buurtprotesten zal straks het crematorium in Aalst de deuren openen.  Er is heel wat moeten gebeuren om het crematorium van Aalst er te laten komen, zodat mensen uit de omgeving niet meer naar Brussel of Lochristi moeten om iemand te kunnen laten cremeren.

Tijdens Open Wervendag konden mensen komen kijken naar de installaties van het crematorium waar straks tot 3.000 overledenen kunnen worden gecremeerd.  “In augustus is het klaar en zal het crematorium proefdraaien. In september is de opening gepland”, zegt Heleen Schellinck van de firma Jan De Nul in het Nieuwsblad.

Er zullen drie ovens actief gebruikt worden.  Ze waren ook meteen de publiekstrekkers tijdens de Open Wervendag. Alle uitstoot uit de ovens zal tot twee keer toe gefilterd worden door gespecialiseerde filterinstallaties.  Zodoende dat er amper slechte uitstoot in de open lucht terecht komt.

“In augustus is het klaar en zal het crematorium proefdraaien. In september is de opening gepland”, zegt Heleen Schellinck van de firma Jan De Nul.  De warmte van de ovens zal opnieuw gebruikt worden om de vloerverwarming te voeden en het crematorium gebouw van voldoende verwarming te voorzien.

 

Deel dit!

Plaats een reactie