Het lijkt erop dat het nieuwe crematorium van Aalst opnieuw weerstand krijgt van actiegroepen die strijden tegen de komst van het crematorium op de Siesegemkouter.  Gisteravond verklaarden VZW Red de Erpe- en Siesegemkouter en VZW Raldes opnieuw de oorlog aan het nieuwe te bouwen crematorium van Aalst.  Volgens de VZW’s is er helemaal geen crematorium nodig in Aalst, nu het crematorium van Sint-Niklaas er is.

Voorstanders van het crematorium benadrukken dat een crematie van een Aalstenaar nu aan de familie honderden euro’s kost, net omdat zo ver moet worden gereden.  De bouw- en milieuvergunning voor de realisatie van een crematorium op de Siesegemkouter in Aalst zijn nog maar pas binnen, of vzw Red de Erpe- en Siesegemkouter en Raldes gaan al in beroep. ‘We strijden met alle wettelijke middelen. Dit dossier is gebouwd op juridisch drijfzand.’

In november wil intercommunale Westlede de eerste spadesteek geven richting crematorium in Aalst. Of die eerste spadesteek gestoken zal kunnen worden zal afhangen wat de juridische stappen inhouden die de VZW’s zullen ondernemen.  Ondertussen sleept het dossier van het crematorium in Aalst verder aan.

Deel dit!

Plaats een reactie