CrematoriaNieuws

Planten rond het crematorium van Aalst bezwijken onder de hitte van de hittegolven

Een tuinaannemer staat met een grote tank de planten te besproeien rond het crematorium van Aalst.  De laatste poging om te redden wat er te redden valt.  Want de warmte heeft al heel wat schade aan de planten aangebracht.  De groene zone rond het crematorium heeft het fel te verduren gekregen onder de hitte van de laatste maanden.

10.000 bomen en planten rond het crematorium

Hans Masuy van intercommunale Westlede en verantwoordelijk voor het crematorium zegt dat het besproeien van de groene zone deel uitmaakt van het onderhoudscontract met de tuinaannemer. “Er staan 10.000 bomen en struiken rond het crematorium. Vorig jaar hadden ze al te lijden onder een hete zomer, dit jaar opnieuw. Met de tuinaannemer is er een contract dat elke boom die het niet haalt, opnieuw wordt geplant”, zegt Masuy in Het Laatste Nieuws. De aannemer probeert met een watertank nu het groen te redden.

Niet strak of afgelijnd

Dat de planten op een heuvel zijn geplant, maakt het er allemaal niet makkelijker op. “Dat is waar, maar bij andere crematoria merken we dat als de struiken en bomen beginnen te wortelen en te groeien, de rest vanzelf volgt. De omgeving is ingezaaid met een mengeling van bermgrassen. We zullen een beetje geduld moeten hebben voor het resultaat er zal zijn. We mikken sowieso op een natuurlijke tuin, niet strak of afgelijnd.”

bron: hln.be

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in:Crematoria