CrematoriaNieuws

Plots stonden er Schotse hooglanders aan het crematorium in Zemst

Plots stonden er Schotse hooglanders aan het crematorium in Zemst

Afgelopen vrijdag was er een onverwachte verrassing voor de mensen die zich in de buurt van het crematorium in Eppegem bevonden. Plotseling waren daar een paar Schotse hooglanders te vinden, die rustig aan het grazen waren. Deze dieren waren ontsnapt uit hun weide in het nabijgelegen natuurgebied Dorent, op ongeveer anderhalve kilometer afstand. Gelukkig konden ze uiteindelijk weer veilig teruggebracht worden naar hun eigenaar.

Snel contact met de landbouwer

Schepen Joeri Van den Brande (Groen) vertelt: “Ik kreeg vrijdagochtend plotseling een bericht dat er enkele Schotse hooglanders rond het crematorium stonden. Omdat ik toevallig onderweg was met mijn vrouw, zijn we meteen ter plaatse gegaan. Daar zagen we de dieren rustig grazen op de strooiweide van het crematorium. Het was meteen duidelijk dat dit dezelfde dieren waren die normaal gesproken in natuurgebied Dorent verblijven. Gelukkig kon ik snel contact opnemen met de landbouwer die voor deze Schotse hooglanders zorgt. In eerste instantie was hij wat bezorgd omdat hij dacht dat het nogal moeilijk zou worden om ze weer terug te krijgen naar hun vertrouwde weide.”

Poort wellicht niet goed gesloten

Uiteindelijk kwam de landbouwer met zijn tractor naar het crematorium om de dieren op te halen. “De dieren herkenden de tractor en dachten dat ze eten zouden krijgen, dus volgden ze al snel het voertuig”, aldus Van den Brande. “Gelukkig konden ze uiteindelijk veilig en wel teruggeplaatst worden in hun eigen weide. Er zal nu onderzocht worden hoe de dieren wisten te ontsnappen. Onlangs zijn er maaiwerkzaamheden geweest in Dorent, dus het is mogelijk dat iemand daarna niet goed de poort heeft gesloten.”

De lokale politie KASTZE werd ook ingeschakeld bij dit incident. Jens Van den Troost, persverantwoordelijke van de politie, vertelt: “De landbouwer gaf aan dat het beter is om de Schotse hooglanders niet op te jagen als ze nog eens zouden ontsnappen.” Het is dus belangrijk om voorzichtig te zijn als men deze dieren tegenkomt.

Al met al was het een opmerkelijke gebeurtenis rondom het crematorium in Eppegem. Gelukkig werden de Schotse hooglanders snel gevonden en veilig teruggebracht naar hun vertrouwde omgeving. Het blijft echter een mysterie hoe ze hebben weten te ontsnappen en hopelijk kan dit in de toekomst voorkomen worden door extra voorzorgsmaatregelen te nemen.

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in:Crematoria