©Patrick Hattori

©Patrick Hattori

De stad Mechelen laat onderzoeken of het mogelijk is om de aula en het funerarium dat gelegen is op de stedelijke begraafplaats, te privatiseren.  Daarbij wil de stad ook nog nagaan of het mogelijk is een crematorium te laten plaatsen op zijn grondgebied.  Volgens het Vlaams decreet zal hiervoor ook een begraafplaats moeten worden aangelegd. 

Mogelijk komt de exploitatie van de stedelijke aula en het funerarium in de Ziekebeemdenstraat over enkele maanden in privéhanden. “Alle pistes liggen nog open. Ook het voortzetten van de exploitatie in eigen beheer, maar dan zal ons dat wel meer geld kosten”, reageert bevoegd schepen Marc Hendrickx (N-VA).

GVA kreeg een tijd geleden al verhalen te horen over de eventuele privatisering van de aula en het funerarium.  “Het klopt dat we bekijken hoe we onze begraafplaats rationeler kunnen runnen. Maar ik herhaal, er is nog niets beslist. Tegen het begrotingsconclaaf eind deze maand hopen wij meer duidelijkheid te hebben over alle pistes en de voor- en nadelen daarvan”, legt de eerste schepen uit.

Elke inwoner van Mechelen moet op een betaalbare manier kunnen worden begraven, dat is belangrijk voor de stad.  “Van welke rang of stand ook. Het zal uiteindelijk de gemeenteraad zijn die beslist over dit dossier. Ons onderzoek naar een eventuele privatisering is er trouwens gekomen na een vraag van enkele grote spelers in de sector. Er is duidelijk geld mee te verdienen”, stelt Marc Hendrickx.

bron & citaten: GVA.be – foto: Patrick Hattori

Deel dit!

Plaats een reactie