Raad van State vernietigt ontslag voormalig directeur crematorium Vilvoorde (Havicrem)

Voormalig secretaris-directeur van intercommunale Havicrem, Frank De Bock, moet opnieuw in dienst genomen worden. Dat is het oordeel van de Raad van State, die oordeelt dat er procedurefouten zijn gemaakt in de tuchtprocedure die al jaren aansleept. Toch lijkt de man niet meteen op de terugweg naar Havicrem.

Preventieve schorsing

Een terugkeer naar het crematorium in Eppegem zit er voorlopig evenwel niet in, want Havicrem schorste de man preventief in afwachting van een nieuwe beslissing over zijn ontslag.

Met de vernietiging van het ontslag van voormalig Havicrem-directeur Frank De Bock legt de Raad van State een bom onder het dossier. De Bock, die twaalf jaar directeur was en onder meer de verhuis van het crematorium van Vilvoorde naar Eppegem realiseerde, werd in 2015 door de raad van bestuur van de intercommunale wegens dringende reden ontslagen.

Een ontslag dat werd aangevochten

Zo zou De Bock onder meer met de betaalkaart van Havicrem minstens één privé restaurantbezoek betaald hebben in Nederland. Ook zou de directeur verslagen van de preventieadviseur achtergehouden hebben voor de raad van bestuur. De Bock vocht dat ontslag bij toenmalig minister Liesbeth Homans (N-VA) aan en kreeg in juni 2016 gelijk omdat het ontslag volgens een foutieve rechtsgrond gebeurde.  Dat staat te lezen in HLN als het Nieuwsblad vandaag.

Advocaat van Havicrem

De advocaat van intercommunale Havicrem, Tom Peeters van het Antwerpse advocatenkantoor GSJ, bevestigt die informatie. “De raad van bestuur zal de voormalige directeur nu opnieuw moeten horen om vervolgens te beslissen of hij opnieuw ontslagen wordt of niet”, luidt het. Of De Bock momenteel recht heeft op zijn (achterstallig) loon, is volgens de advocaat niet duidelijk. “Dat zal nu nog bekeken moeten worden.”

Frank De Bock reageert

“In dit dossier zijn geen winnaars, alleen maar verliezers”, laat De Bock weten. “Ik kijk er wel naar uit om opnieuw de vereniging en het bestuur te kunnen bijstaan. Ik ken de sector heel goed en vond het enorm boeiend om het crematorium te realiseren en vind het nog altijd een boeiende uitdaging om het project, in een steeds moeilijkere economische context, verder uit te bouwen.”

Bron: eigen redactie/nieuwsblad/hln.be

Deel dit!

Plaats een reactie