NieuwsProductUitvaarttrends

‘Recompose’ brengt composteren van overledenen naar een tweede locatie in het Amerikaanse Colorado

Olson Kundig

Een overledene die in 30 dagen wordt omgezet van menselijke resten in aarde via een proces dat vaak wordt aangeduid als menselijke compostering – en het is nu legaal in Colorado.  Zo komt er een nieuwe locatie van ‘Recompose’, het Amerikaanse bedrijf dat in Washington al een eerste faciliteit opende.

Natuurlijke organische reductie – de formele term voor menselijke compostering – is alleen legaal in drie staten: Colorado, Oregon en Washington. Washington werd in 2019 de eerste staat die de praktijk legaliseerde. Colorado legaliseerde menselijke compostering in mei en Oregon volgde in juni van dit jaar.

Feldman Mortuary , een joods uitvaartcentrum in Denver, hoopt in 2022 zijn eigen natuurlijke organische reductiecapsules te hebben, en ‘Recompose’ , een bedrijf voor ” doodszorg ” dat menselijke compositiediensten aanbiedt, kondigde plannen aan om in 2022 een faciliteit in Denver te openen.

Hoewel menselijke compostering nu legaal is, is het nog steeds ongebruikelijk. Sommige mensen maken, meestal op religieuze gronden, bezwaar tegen deze praktijk na de dood.

Wat het betekent voor ‘Coloradans’

Colorado Gouverneur Jared Polis ondertekende Senaatswet 21-6 in mei, waarmee de menselijke compostering in Colorado officieel werd gelegaliseerd.

De Human Remains Natural Reduction Soil-rekening werd gesponsord door senator Robert Rodriguez en vertegenwoordigers Matt Soper en Brianna Titone. Het wetsvoorstel stelt Colorado in staat om het proces van menselijke compostering te reguleren en verbiedt bedrijven om de grond te verkopen of de grond te gebruiken om voedsel voor menselijke consumptie te verbouwen.

Het verbiedt bedrijven ook om meer dan één persoon in de pod te plaatsen waar de transformatie plaatsvindt en zonder de voorafgaande toestemming van de overledene of de toestemming van de persoon met het definitieve beschikkingsrecht. Het wetsvoorstel is deze maand in werking getreden.

Door natuurlijke organische reductie kunnen menselijke resten worden omgezet in grond in een container die de biologische afbraak versnelt. Via ‘Recompose’ worden menselijke resten in een grote buis geplaatst, wat een stalen cilinder is, en dit volgens de Recompose-website.

“Na je dood wordt je lichaam in het vat of buis gelegd op een bed van houtsnippers, alfalfa en stro. In de komende 30 dagen wordt alles in het vat afgebroken dankzij natuurlijke ontbinding. De grond wordt verwijderd en in een droogbak geplaatst, waar het nog enkele weken wordt belucht. Vervolgens kan het worden gedoneerd voor natuurbehoud of worden teruggegeven aan de persoon van uw keuze’, zegt de Recompose- website .

Volgens de website creëert elk lichaam dat het proces voltooit één kubieke meter grond.

De prijs van Recompose is $ 5.500, zei Anna Swenson, de outreach-manager van Recompose.

De prijs omvat “de transformatie in grond, de mogelijkheid om de grond te houden of te schenken, het omvat een virtuele ceremonie gefaciliteerd door ons personeel, de overlijdensakte en alles wat u van een uitvaartcentrum aan het einde van het leven mag verwachten, evenals als hands-on zorg van onze uitvaartverzorgers gedurende het hele proces,” zei Swenson.

“Het belangrijkste is dat dit slechts één optie is”, zei Swenson toen hem werd gevraagd naar mensen die bezwaar hebben tegen menselijke compostering. “Dit is slechts één keuze voor mensen die het willen. We begrijpen volledig dat menselijke compostering niet voor iedereen geschikt zal zijn, en we willen dat iedereen in staat wordt gesteld om de keuze voor overlijdenszorg te maken die bij hen past.”

(lees verder onder het filmpje)

Een ton koolstofdioxide

Een ton koolstofdioxide wordt bespaard voor elke persoon die menselijke compostering verkiest boven conventionele begrafenis of crematie, zei Swenson. Dit komt omdat menselijke compostering niet het fossiele gas gebruikt dat crematie wel doet.

De enige locatie van ‘Recompose’ is in Kent, Washington, in de buurt van Seattle, maar het bedrijf heeft plannen aangekondigd om binnen een paar jaar een vestiging in Oregon te openen. De faciliteit in Denver die ‘Recompose’ van plan is tegen eind 2022 te openen, wordt de tweede locatie. 

‘Recompose’ heeft toekomstplannen voor locaties in Oregon, waar menselijke compostering legaal is, of Californië, “waar het nog niet legaal is, maar we werken eraan”, zei vertelt Swenson.

 

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in:Nieuws