Het resomeren blijft ‘hot’ nieuws in buitenlandse media.  Zeker in Amerika, Canada, Australië en Groot-Brittannië.  Waar het resomeren in het vastenland van Europa amper nog bekeken wordt, leest de gemiddelde Amerikaan er veel van in de media.

Amerikanen vinden het dé nieuwe manier van lijkbezorgen

Amerikanen vinden het resomeren dé nieuwe manier van lijkbezorgen.  Omwille van het milieuvriendelijke aspect bij het resomeren.  In Amerika krijgt het resomeren verschillende namen: bio-crematie, water-crematie, of resomation.  Het is milieuvriendelijk en het is een groen alternatief om lichamen van overledenen te ‘cremeren’.

Echt cremeren is het niet, want er komt geen vlam meer aan te pas.  Het deontologisch aspect dat de vloeistoffen na het proces via de afvoer worden geloosd, blijkt geen probleem voor de Amerikaanse markt.  Daar groeit het aantal ‘resomators’ bij Amerikaanse begrafenisondernemingen.  Het resomeren komt van resomation en is een Brits bedrijf dat de toestellen levert.

Eigen grote leveranciers die de markt voorzien

De Amerikaanse markt heeft de eigen leveranciers, Leveranciers die ook de klassieke crematieovens nog altijd leveren.  Bedrijven zoals Matthews cremation leveren vele uitvaartproducten waaronder ook de toestellen om te kunnen resomeren.  Bij Matthews praat men eerder over bio-cremation.

Elke week zijn er nieuwe berichten in grote Amerikaanse of internationale media terug te vinden over dit onderwerp.  In Europa is dit helemaal geen hot item meer.  Hoewel in andere westerse landen het resomeren groeit als nieuwe manier van lijkbezorgen, hinkt Europa op dat vlak achterop.

Deel dit!

Plaats een reactie