rouwbriefDe eeuwige discussie, een rouwadres op de rouwbrief plaatsen of niet?  Het is de eeuwige discussie, een rouwadres al dan niet op rouwbrieven zetten, om inbraak bij de nabestaanden te voorkomen.  Inbraken gebeuren, maar zeker niet alleen tijdens begrafenissen.  Er zijn bedrijven die zich specialiseren en reclame maken rond beveiliging van de woningen van nabestaanden, tijdens een uitvaart.  Maar, moeten we daarom het rouwadres van rouwbrieven schrappen?

Niet elke begrafenisondernemer heeft dezelfde visie.  De ene zal het schrappen wanneer hij de rouwbrief in zijn winkel of toonzaal legt, de andere laat het rouwadres van de nabestaanden gewoon op de brief staan.  Bepaalde begrafenisondernemers gebruiken het eigen adres om rouwberichten te ontvangen, om daarna alles bij de familie te gaan posten.

Dit laatste brengt uiteraard wat extra werk mee, maar kan nabestaanden wel van een inbraak besparen, of niet?  Wat als inbrekers de Witte Gids gebruiken, om aan adressen te geraken?  Online is dat snel opgezocht, men surft gewoon naar bepaalde websites en men heeft het adres al dan niet snel gevonden.  Zo kan een inbraak natuurlijk ook gebeuren.  Het is dus een mes dat langs twee kanten snijdt.

Natuurlijk kan men dit als begrafenisondernemer het best bespreken met de nabestaanden zelf, hoe zien zij het?

Deel dit!

1 reactie

  1. Vercamer johny on

    Wij vragen het iedere keer aan de familie of hun adres op de rouwbrief mag of als ze liever het adres van het rouwcentrum erop willen. Zo hebben ze keuze natuurlijk

Plaats een reactie