Serrus uitvaartzorg, vaste waarde in Moorsele, Gullegem, Wevelgem, Menen en Ledegem, opent straks een nieuwe aula met funerarium in Sint-Eloois-Winkel.  Dit in voormalige feestzaal “New Wing”, huisbrouwerij “Old Bailey”.

Afronding van de koop en opbouw funerarium

De familie Serrus hoopt snel de koop van het pand definitief af te ronden.  Zodoende kan men alle administratieve zaken opstarten voor het bekomen van de vergunning voor het funerarium.  Het funerarium komt op de plaats waar nu nog de keuken aanwezig is.  Dit wordt volledig omgebouwd tot funerarium met drie groetkamers en wachtruimte.

Twee aula’s

Het zalencomplex van de voormalige feestzaal, zal omgebouwd worden tot een funerarium met één grote aula  met een capaciteit van 300 tot 400 personen en één kleinere aula voor intieme diensten tot max 40 personen.  Het pand ligt in het centrum van de gemeente Sint-Eloois-Winkel en is daarbij voorzien van veel parking.  

Kiezen voor een niet-kerkelijke uitvaart

Serrus uitvaartzorg beschikt reeds over een mooie aula waarbij 70 personen kunnen plaatsnemen.  Toch keek men al geruime tijd verder uit naar een groter gebouw om meer personen aanwezig te kunnen laten zijn en mensen die niet kiezen voor een kerkelijke uitvaart een waardig alternatief te kunnen bieden.

Alles in eigen beheer zorgt voor flexibiliteit

Als begrafenisondernemers voelt men dat burgerlijke plechtigheden meer aantrek krijgen, vandaar dat familiebedrijf Serrus ervoor koos om een aula in eigen beheer in te richten om families volledig te kunnen voorzien van alle wensen die bij een uitvaart kunnen horen.  Een belangrijk punt daarbij was een grotere capaciteit en flexibiliteit dat men bij het boeken van een aula in een crematorium niet altijd heeft.

5 funeraria in de regio

Serrus uitvaartzorg telt momenteel  5  funeraria, in Moorsele, Gullegem, Wevelgem, Menen en Ledegem.  Al deze vestigingen liggen maximum 8 km van elkaar, ook het nieuwe pand in Sint Eloois-winkel is een buurgemeente van Gullegem. 

Familie Serrus is geen onbekende familie in Sint-Eloois-Winkel

Patrick Serrus ben geen onbekende in Sint-Eloois-Winkel. Ook het pand is voor hem niet onbekend, doordat zijn echtgenote Annemie Gheysen afkomstig is van Sint-Eloois-Winkel. Momenteel verzorgt hij een deel van de begrafenissen die doorgaan in Sint-Eloois-Winkel, maar voor het funerarium moeten de mensen zich verplaatsen naar Gullegem of Ledegem.

Investeren in de toekomst van de familie

Doordat zijn 2 zonen Aaron en Simon Serrus als gediplomeerde begrafenisondernemers al enkele jaren in de zaak zitten is een uitbreiding aanbevolen voor de toekomst.        

Het familiaal karakter van Serrus uitvaartzorg draagt men hoog in het vaandel. Alle uitvaarten worden georganiseerd en besproken door Aaron, Simon of Patrick Serrus. Daarnaast helpt Annemie (echtgenote van Patrick) mee aan het onthaal van het funerarium, bij het opbaren en hulp bij ceremonie van uitvaarten, dit samen met een 8-tal bijkomende medewerkers. Alles wordt vanuit 1 gezamenlijk kantoor gecoördineerd waar ook het rouwdrukwerk uitgevoerd wordt.

Deel dit!

Plaats een reactie