Shoppen voor een uitvaart
shoppen voor een uitvaartJe hebt als begrafenisondernemers niet altijd meteen een klant.  Er zijn er die shoppen naar de goedkoopste uitvaart.  Of beter gezegd;  het meeste waar voor hun geld.  Hoe ga je ermee om? Zo start dit meestal met een telefoontje.  Ze vragen om een afspraak om met u de uitvaart te overlopen en of je al dan niet geen prijs kan opmaken.  Vader, moeder of ander familielid ligt op sterven en het moet zo goedkoop mogelijk.

Na het hele verhaal te doen, wat de goedkoopste opties zijn, ben je niet eens zeker dat deze klant voor jou zal kiezen.  Ben je wel de goedkoopste?  Met wie wordt je vergeleken?  Welke uitvaartondernemers werden nog aangesproken?  Hoe weet je dat je de goedkoopste bent of het meest geeft voor het te betalen geld?  Pas later kom je te weten dat ze eventueel voor jou gekozen hebben.  Of net niet.

Uiteindelijk kost het u, als uitvaartondernemer, waardevolle tijd.  Zeker wanneer je een drukke week hebt.  In feite spreek je dan bijna over een storende factor en heb je misschien liever iemand die écht voor uw bedrijf kiest en niet op zoek is naar een goedkope factuur.  Dan komen we bij de vraag: ‘Wat is goedkoop?’.  Wanneer is een uitvaart goedkoop?  Alle begrafenisondernemers zijn anders, werken anders en voeren een uitvaart in detail misschien anders uit.

Elke uitvaartondernemer heeft zijn uithangbord, de ene zijn drukwerk is beter dan de ander, de andere zal mooiere en nieuwere lijkwagens hebben.  Het zit hem allemaal wel ergens.  Misschien ligt de persoonlijkheid van de uitvaartondernemer ook aan de basis.  Niet iedereen komt hetzelfde over.  Wanneer men komt shoppen voor een uitvaart, kost het tijd en moeite.  Toch lijkt het erop dat de prijs van een uitvaart meer en meer een rol speelt.

Deel dit!

1 reactie

  1. Volgens mij is het belangrijk dat mensen vergelijken en vooraf informatie inwinnen. Grote multinationals (we noemen geen namen) pakken veelal uit met lucht terwijl de kleine ondernemer (meestal) veel investeert in zijn zaak. De tijd dat het vanzelf ging is voorbij, je moet mensen iets kunnen bieden. Het draait ook niet altijd om de beste prijs, het draait meestal om de volledige infrastructuur, de ontvangst, … het totaalplaatje is meestal belangrijker dan de prijs die er wordt voor betaald.

Plaats een reactie