singapore-uitvaartondernemersIn Singapore zijn de meeste uitvaartondernemers en hun personeel tussen 50 en 60 jaar oud.  De uitvaartsector zoekt nieuw personeel om de sector de komende jaren mee te kunnen dragen.  Het probleem is echter dat de jonge generatie de uitvaartsector ziet als oude en morbide sector.  Toch zou men snel een nieuwe generatie moeten aantrekken om deze “multi-million dollar business” te kunnen ondersteunen.

De uitvaartondernemers spreken al van een tsunami aan overlijdens die een nieuwe generatie zal moeten verwerken.  Net omdat het imago van de uitvaartsector in Singapore een oude en slecht imago heeft, wil de jongste begrafenisondernemer van Singapore daar iets aan doen.  Jenny Tay is 28 jaar en de jongste uitvaartondernemer in Singapore.  Ze nam de zaak van haar vader over en wil met moderne technologie het imago van de uitvaartsector opkrikken.

Het probleem is nu nog houdbaar.  Toch zal dit een probleem vormen binnen tien tot vijftien jaar, wanneer de meeste uitvaartondernemers op pensioen gaan.  De meeste kinderen van uitvaartondernemers willen de zaak van hun ouders niet overnemen.  Naar eigen zeggen omdat er andere en leukeren jobs zijn om uit te voeren.

Deel dit!

Plaats een reactie