nationale-staking-belgaZoals reeds werd aangekondigd in verschillende media, zal er op 15 december een nationale staking plaatsvinden.  In het Antwerpse komt daar ook nog 24 november bovenop.  Dit heeft gevolgen voor de uitvaartwereld.  Crematies, teraardebestellingen en asbestemmingen moeten op die data extra voorzichtig ingepland worden.

Crematoria, steden en gemeenten verwittigen begrafenisondernemers voor de gevolgen van deze staking(en).  De kans dat er te weinig personeel op dienst zal zijn, is reëel.  Zowel in crematoria als op de begraafplaatsen/gemeentelijke diensten.  Zo komen ook de aangifte van overlijden in het gedrang.

Naast een tekort aan personeel op bepaalde diensten actief in de uitvaartwereld, kan het tevens zijn, voor bepaalde regio’s, dat er moet worden omgereden om bij begraafplaatsen/crematoria te kunnen bereiken.  Het zijn details, maar men dient er toch rekening mee te houden, dat de hinder op verschillende niveau’s binnen een uitvaartplanning gevoeld kan worden.

Deel dit!

Plaats een reactie