Nieuws

Steeds vaker personeel via uitzendbureau in de uitvaartsector

Waar vroeger het veelal gepensioneerden waren die graag iets wilde bijverdienen in de uitvaartsector, zijn het vandaag vaker studenten via een uitzendbureau. Bepaalde uitzendkantoren zijn van Nederlandse oorsprong en leveren enkel en alleen uitvaartpersoneel die een opleiding hebben gekregen.

Het personeel wordt dusdanig opgeleid dat de kwaliteit van het personeel heel hoog is. Begrafenisondernemers hoeven dus zelf geen opleiding te voorzien of mensen een lange tijd ervaring te laten opdoen. Er is een Nederlands uitzendkantoor die onlangs de kist van Toots Thielemans heeft begeleid.

Er zijn ook Belgische studenten die via uitzendkantoren worden uitgestuurd, maar die moet de begrafenisondernemer zelf opleiden. Omdat deze uitzendkantoren niet enkel studenten leveren voor de uitvaartsector maar ook voor andere sectoren.

De voordelen voor de begrafenisondernemer zijn groot. Het regelen van administratie, uurroosters en andere bijkomende taken, vallen weg via uitzendkantoren. De Dimona aangifte wordt voor Belgische werkkrachten door het uitzendkantoor geregeld.

Het voordeel van goed opgeleid personeel is groot wanneer er belangrijke plechtigheden op het spel staan. In Nederland zijn er zelfs zulke bedrijven die het Koningshuis van Nederland mee begeleiden.

Of wanneer er drukte heerst. Dan hoeft de begrafenisondernemer zich niet verder druk te maken in personeel. Er wordt altijd een garantie van aanwezigheid gegeven aan de begrafenisondernemer en men kan er zeker van zijn dat het personeel goed opgeleid is.

Want een kist dragen op de schouder, dat is iets dat je niet zomaar door iedereen zonder ervaring meteen kan laten doen. Daarvoor is training nodig met mensen die kennis van zaken hebben. In bepaalde regio’s van België wordt de kist op een berrie gedragen of zoals in Antwerpen zijn er veel plechtigheden met urne.

Ook dan zijn de werkkrachten perfect opgeleid. Het uitvaartpersoneel verjongt. Met voordelen voor de begrafenisondernemer.

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in:Nieuws