Gisteren was er gemeenteraad in Kortrijk.  Daar werden onder meer de toegankelijkheid van de begraafplaatsen die vallen onder Kortrijk besproken.  Maar ook het crematorium en de situatie zoals ze momenteel is.  Daarop speelde Stefaan De Clerck in die voelde dat er verdeeldheid is rond het crematorium van Kortrijk.

Een citaat van de Krant van West-Vlaanderen die aanwezig was op de gemeenteraad en tevens de bron is van dit verhaal: Stefaan De Clerck: “Ik kreeg weinig antwoorden op mijn vragen. Mijn eerste en belangrijkste vraag was of het college unaniem staat achter het crematorium? Zal het crematorium in al zijn aspecten verdedigd worden? Een MER is altijd gebaseerd op standpunten die worden ingenomen. Zal het college het crematorium alle kansen geven?” Wout Maddens (Open VLD): “We willen een aantal milieueffecten onderzoeken die ruimer gaan dan het crematorium.” Stefaan De Clerck: “Dus ik krijg geen antwoord. Dit is niet goed. Het crematorium is een positief initiatief en daaruit leid ik af dat er hierover verdeeldheid bestaat binnen het college.”

Het kwakkelverhaal rond het crematorium in Kortrijk zet zich op deze manier verder.  Sinds de plannen van het crematorium bekend waren, zijn er altijd al protestacties georganiseerd geweest.  Tot op heden blijven er juridische procedures rond het crematorium die komen uit het kamp van een actiegroep.  Als er geen eensgezindheid is binnen de gemeenteraad van Kortrijk, zal dit dan zijn invloed hebben op het Milieu Effecten Rapport?

bron: Krant van West-Vlaanderen

Deel dit!

Plaats een reactie