bloemen-urne-uitvaartWe geven graag enkele opmerkelijke sterftecijfers mee.  De cijfers omvatten heel België van januari tot september van dit jaar.  Een opmerkelijke daling is te merken, met een daling van meer dan 6% in totaal voor het ganse land.  Tot 6,18% minder overlijdens om precies te zijn.

Koploper in het rijtje is de provincie Luxemburg met een percentage van 9,31% minder overlijdens.  In het aantal overlijdens komt het neer op 184 overledenen minder in vergelijking met dezelfde periode van 2013.

Voor Vlaanderen is de provincie Oost-Vlaanderen de koploper met 7,45% minder overlijdens.  Qua overlijdens komt het neer op een daling van 816 overledenen minder in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar.  Een flink aantal minder.

Jaren geleden werden er voorspellingen gemaakt, dat de overlijdens met de vergrijzing enkel zouden toenemen.  Dat de stijging enkele jaren geleden merkbaar zou zijn.  De realiteit vertelt een heel ander verhaal, het omgekeerde.

Het aantal overlijdens zakt jaar na jaar.  Wat houdt dit in voor de toekomst?  Een plotse opflakkering qua overlijdens?  Een fikse stijging?  In elk geval wordt men vandaag steeds ouder en blijft men langer gezond.  Wat onze maatschappij zeker sterker maakt.

Voor de begrafenisondernemer is dit niet altijd even goed nieuws.  Wanneer bepaalde regio’s met een flink aantal minder overlijdens te maken krijgen, en er als begrafenisondernemer investeringen gemaakt zijn, komt men misschien in slechte financiële situaties terecht.

In totaal kan men van januari tot september van dit jaar, al spreken van een 5012 overlijdens minder in gans België.

Deel dit!

Plaats een reactie