LijkkistenNieuwsProductUitvaartsector

Tekort aan hout voor grafkisten in Los Angeles

©Adobe Stock Licentie

Tekort aan hout voor grafkisten in Los Angeles

Een plaatselijke fabrikant van grafkisten ‘Universal Caskets Manufacturing Corporation’ in het Amerikaanse Los Angeles, kampt met een zeldzaam tekort aan hout. Dit door de stijging van de vraag naar grafkisten door de vele corona doden. Het virus brengt het aantal doden ten top en zo hebben begrafenisondernemers een enorme nood aan grafkisten.

Voornamelijk tekort aan dennenhout

Auriel “Guero” Suarez, de eigenaar van Universal Caskets Manufacturing Corporation, zegt tegen de site The Daily Beast dat hout “schaars wordt, met name dennenhout, wat het goedkoopst is.” “In de 52 jaar dat ik in het vak zit, heb ik dit nog nooit meegemaakt”, geeft Suarez aan tegen The Daily Beast.

Los Angeles County meldde afgelopen dinsdag 227 nieuwe coronadoden – wat een nieuw record is. Dat komt mede door een administratieve achterstand, liet het departement van Volksgezondheid van het specifiek district in een persbericht weten. Op kerstavond, werden er 148 nieuwe coronadoden gemeld, wat toch wel heel uitzonderlijk is.

Forse stijging coronadoden in Los Angeles

“Vandaag bevestigen we wederom het hoogste aantal nieuwe ziekenhuisopnames in een dag. In totaal liggen er nu 7.181 mensen met corona in het ziekenhuis”, aldus het persbericht van dinsdag. “Dit is een toename van 267 mensen ten opzichte van gisteren. Van de 7.181 mensen die momenteel in het ziekenhuis liggen, bevindt 20 procent zich op de intensive care.”
“Het is verschrikkelijk wat deze families moeten doorstaan”, zei Suarez tegen The Daily Beast. “De kisten vliegen praktisch de deur uit zodra ze gebouwd zijn.”

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in:Lijkkisten