Op je grote vierjaarlijkse vakbeurs voor de uitvaartsector in het Nederlandse Gorinchem, was er een wereldprimeur te bekijken.  De Tesla lijkwagen.  Deze lijkwagen is omgebouwd door een Nederlands bedrijf en kon reeds wereldwijd op veel reactie rekenen.  Ook op de beurs werd deze lijkwagen gretig gefotografeerd.

Vele grote autowebsites hebben over deze nieuwe lijkwagen geschreven.  De lijkwagen is omgebouwd door het Nederlandse bedrijf RemetzCar uit Lisse, in opdracht van het statiebedrijf Van der Lans & Busscher.  En het is een hit geworden.  Deze volledige elektrische lijkwagen is de eerste in zijn soort gebouwd op het chassis van een Tesla.

“Wij zetten al jaren vol in op groen en duurzaam. Omdat er echter niet eerder een elektrische auto was met een actieradius van tenminste 350 kilometer hebben wij de stap naar volledig elektrisch nooit eerder willen zetten.” De Tesla rouwwagen – modern rouwvervoer voor een stijlvol, milieubewust en stil afscheid – is voor het eerst te zien tijdens de Uitvaart Vakbeurs 2016 (28 t/m 30 september in de Evenementenhal Gorinchem) in de stand van ‘Parumo, partners in uitvaartmobiliteit’

“Vanuit onze uitstekende ervaringen hebben wij ook voor het verlengen van de Tesla S gekozen voor het vakmanschap van RemetzCar uit Lisse”, zegt Jan Busscher. “RemetzCar is de enige carrosseriebouwer in Nederland die gespecialiseerd is in het verlengen van luxewagens, executive auto’s en ‘special purpose’ voertuigen. Met dit unieke duurzame project hebben zij werkelijk uniek werk geleverd.” Exterieur en interieur
Voordat de aluminium carrosserie van de Tesla S door midden werd gezaagd, is eerst de 600 kg zware lithium-ion accu onder de auto verwijderd.

Dankzij de verlenging met 80 cm heeft de auto nu een lengte van 5,77 meter. In het ontwerp is volledig rekening gehouden met de originele belijning van de Tesla om het sportieve karakter te behouden. De spitse neus met daarachter de volledig doorgetrokken glazen zijwanden en het glazen dak zorgen voor een strakke uitstraling. Het interieur is voorzien van een separatiewand met ruit, een handmatig uitschuifbare vloer voor één uitvaartkist, aan weerszijden een bloemenrek en een praktische opbergruimte onder de vloer. En dat alles tot in detail fraai afgewerkt.

 

Deel dit!

Plaats een reactie