Kenneth Coppens - ©FocusTV

Kenneth Coppens – ©FocusTV

Hier snijden verschillende media een open discussie mee aan, de Oecumenische Kerkgemeenschap zal wel Christelijke uitvaarten blijven doen.  Dat meldt Focus TV West-Vlaanderen.  Dit interview met priester Kenneth Coppens laat duidelijk zien dat er alternatieven zijn. 

Wordt het geloof hiermee anders aangepakt, of is dit een waardevol alternatief.  Het lijkt er toch op dat het aan ‘markt’ wint, de Oecumenische Kerkgemeenschap verwerpt het celibaat en is op dat vlak al erg verschillend met de Rooms Katholieke Kerk. Men wil de mensen nog steeds een kerkdienst aanbieden, en dat kan in het crematorium voor de Oecumenische Kerkgemeenschap.

Deel dit!

1 reactie

  1. Dat we als christen geen priester nodig hebben om christelijk begraven te worden, bewijst de katholieke kerk zelf door meer en meer een beroep te doen op gebedsvoorgangers, geëngageerde mannen en vrouwen. Zo verzorg ik als godsdienstwetenschapper en gehuwde moeder die al wat meegemaakt heeft reeds vijf jaar afscheidsdiensten, zowel christelijk als burgerlijk bij West-Vlaamse funeraria. Zoals Jezus indertijd rond trok en met mensen op weg ging, zo ga ik ook op rouwgesprek ten huize van en ga zo met de rouwende familie een stukje op weg, luisterend naar hun vragen en noden, rekening houdend met hun wensen. En soms kom ik binnen voor een burgerlijke dienst en ga buiten voor een christelijke dienst, want als die maar persoonlijk is, is die ook intiem hoeveel volk er ook aanwezig is. De Invaart is er voor wie uitvaart…

Plaats een reactie