DiscussiesNieuwsUitvaarttrends

Uitvaarthotels de toekomst voor rouwcentra?

handen-overledeneZijn “uitvaarthotels” de toekomst voor rouwcentra?  De laatste jaren zijn er steeds meer investeringen gebeurd in uitvaartcentra.  Dit om de klanten, nabestaanden, een betere service te kunnen aanbieden.  Bij bepaalde uitvaartcentra gaat het zelfs zo ver dat nabestaanden kunnen overnachten bij de overledene.

Slimme begrafenisondernemers

Of hier echt een markt voor te vinden is, blijkt een vraag.  Toch zijn uitvaartcentra steeds moderner en biedt men op bepaalde plaatsen de kans om dag en nacht een overledene te kunnen groeten.  Begrafenisondernemers worden steeds slimmer in hun diensten naar nabestaanden toe.

Is de consument te vinden om bij de overledene te overnachten?  Zal men de slaap überhaupt wel kunnen vatten wanneer men naast of dichtbij een dierbare overledene slaapt?  Het lijkt een heel individuele vraag.  In Nederland zal men de komende jaren via een investeringsgroep, tot 15 uitvaarthotels rijker worden.

Zijn uitvaarten bandwerk?

De bedoeling is om het gevoel van “bandwerk” uit de uitvaartcentra te bannen.  Waarbij de ene dienst na de andere elkaar opvolgt.  De realiteit qua uitvaartdiensten is echter wat misschien lijkt op bandwerk, maar dat zeker niet is.

In crematoria worden uitvaartdiensten eveneens na elkaar gepland.  Men bedient als aanbieder van diensten meerdere families tegelijk en net daarom moet men alles bijna aansluitend plannen.  Het gevoel van bandwerk is daarom misschien wat misplaatst?  Elke uitvaart is uniek en wordt zo goed als altijd op maat van de overledene gemaakt.

De toekomst of een stap te ver?

Een uitvaarthotel is volgens sommigen de toekomst, anderen vinden het dan weer een stap te ver.  Is zulk concept de investering waard en haalt men er voldoende uit als ondernemer?  Zal dit een van de grote volgende investeringen omvatten voor een begrafenisondernemer, die tien jaar geleden massaal aula’s zijn beginnen bouwen?

Het is een vraag voor de toekomst.  Hoe ver kan men gaan in het aanbieden van diensten en producten voor nabestaanden en is daar wel altijd vraag naar?  Hebben rouwende nabestaanden wel altijd behoefte aan heel uitgebreide opties?  Of heeft dit te maken met wat men gewoon is of gewoon kan worden?

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in:Discussies