Alle gekheid op een stokje. Op de website bol.com verkoopt een Nederlands bedrijf sinds kort ook uitvaart kisten. Dit onder de categorie woonaccessoires. Wanneer we vanuit België gaan kijken naar bol.com vinden we echter niets terug. Slechts een enkele kist van een andere leverancier dan waarover het gaat in het artikel van amweb.nl

De goedkoopste kist zal een kist van € 275 zijn. Men kan zich de vraag stellen of dit wel om kwaliteit gaat. Hoe gaat de consument naar dit soort verkoop kijken?  Voor die prijs kan men geen hoge kwaliteit leveren. Het artikel haalt ook uit naar de gemiddelde uitvaart kost.

Veel duurder bij grote uitvaartgroepen volgens het artikel

Zo zou een uitvaart bij een verzekeraar veel duurder uitkomen dan via een kleine zelfstandige. De gemiddelde kost van een begrafenis in Nederland ligt al snel dubbel zo hoog als in België. Een begrafenis zonder concessie en met een goedkope kist kost in Nederland bij een grote begrafenis groep € 6000. Dit zonder kosten van een graf.  Wat het dan al snel een paar duizenden euro’s duurder maakt.

Begrafenisondernemers in België kunnen niet meer zakken qua prijs, we zijn al spotgoedkoop

Dit toont aan dat een begrafenis in Nederland nog altijd veel duurder is dan in België. Wanneer in België veel begrafenisondernemers bijkomen, kan men van de huidige begrafenisprijs weinig zakken of men maakt géén winst meer als Belgische begrafenisondernemer.  Vandaar soms de angst van faillissementen bij starters zonder ervaring of opleiding.

 

Deel dit!

Plaats een reactie