Uitvaartschulden.  Misschien een raar woord, maar in Groot-Brittannië een harde realiteit.  Wanneer nabestaanden bij vrienden of andere familieleden moeten lenen om een uitvaartfactuur te kunnen betalen, zegt dat iets over de prijs van de gemiddelde uitvaart in het land.

Leningen aangaan bij banken of vrienden

Vandaag is er een totale uitvaartschuld tot £150 miljoen.  Een niet te onderschatten bedrag.  Dat veel vertelt over hoe de uitvaart amper te betalen is.  Er zijn nabestaanden die er een lening bij de bank voor aangaan.  Men wil een volledige uitvaart voor hun dierbare overledene maar kunnen het helaas soms niet betalen.

Uitvaartschulden van 93.359 Britten

De gemiddelde uitvaartkost omvat volgens onderzoek van Royal London company vandaag £3,675.  Tot 93.359 Britten hebben op dit ogenblik uitvaartschulden.  Voor een gemiddeld bedrag van £1,601.

Prijzen verschillen enorm 

De ‘Institute of Cemetery & Crematorium Management’ toont een duidelijk verschil aan qua uitvaartkost per regio.  Van £2,917 in Belfast, tot £9,679 in Kensal Green in London.  Greenock in Scotland is de goedkoopste plek om gecremeerd te worden (£2,873).

Online plaatsen van prijzen ligt gevoelig

Het is als begrafenisondernemer ook niet eenvoudig om prijzen zomaar online te plaatsen.  Dat gebeurt ook niet in Groot-Brittannië.  Prijzen liggen vaak gevoelig voor concurrentie en begrafenisondernemers onderling.

Directe crematies en begravingen zijn populair

Deze prijzen zorgen voor een toeloop naar directe crematies.  Of directe begravingen met weinig poespas.  Dat is wat men ook ziet in andere landen zoals België, waarbij families veel kiezen voor crematie en directe asbestemming.  Zonder plechtigheid.  Dit is zeker het geval in grootsteden.

Niet alle uitvaartverzekeringen dekken de volledige uitvaartkost

Voor een klein bedrag per maand kan men een uitvaartverzekering nemen.  Dat zorgt ervoor dat de grote uitvaartkost toch volledig of gedeeltelijk gedekt kan worden.  Maar in landen zoals Groot-Brittannië is dat soms niet voldoende.

Deel dit!

Plaats een reactie