NieuwsUitvaartondernemer

UNIZO voorstander van statuut flexi-job in de uitvaartsector

©CB

UNIZO voorstander van statuut flexi-job in de uitvaartsector

UNIZO, de Belgische organisatie voor zelfstandige ondernemers, pleit voor de uitbreiding van het statuut flexi-job naar verschillende sectoren, waaronder de toeristische- en uitvaartsector. Het statuut flexi-jobs stelt ondernemers in staat om gebruik te maken van flexibele arbeidskrachten om piekmomenten op te vangen. Voor arbeidsintensieve sectoren biedt dit systeem voordelen zoals het verlagen van de loonlasten en het versterken van de concurrentiepositie.

Missen van kansen

Momenteel zijn flexi-jobs beperkt tot sectoren zoals horeca, detailhandel en cultuur. UNIZO pleit echter voor een uitbreiding naar andere sectoren waar ook behoefte is aan flexibele arbeidskrachten, zoals de toeristische- en uitvaartsector. Deze sectoren missen nu kansen doordat ze geen gebruik kunnen maken van het voordelige statuut.

Hogere personeelskost

Annemie Heyrman, mede-eigenaar van Uitvaartzorg Michael Deleu, benadrukt dit probleem. Ze merkt dat veel mensen geïnteresseerd zijn om te helpen bij koffietafels of recepties, maar afhaken omdat ze niet als flexi-jobber kunnen worden ingeschreven. Dit leidt tot een hogere personeelskost voor hun bedrijf.

Piekmomenten van drukte opvangen

De uitbreiding van het statuut flexi-job naar nieuwe sectoren zou dus voordelig zijn voor zowel ondernemers als werknemers. Ondernemers kunnen profiteren van de lagere loonlasten en meer financiële ruimte, terwijl werknemers kunnen worden ingeschakeld op piekmomenten en kunnen bijdragen aan het verlichten van de werkdruk.

UNIZO blijft zich inzetten voor de uitbreiding van het statuut flexi-job naar alle sectoren, zodat meer ondernemers kunnen profiteren van deze flexibele arbeidskrachten. Het is belangrijk dat de federale regering luistert naar de behoeften en wensen van verschillende sectoren en een beleid voert dat gunstig is voor zowel ondernemers als werknemers.

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in:Nieuws