Dit weekend hebben minstens twee vandalen ingebroken in het crematorium van Brugge.  Er werd een ruit ingeslagen met een voorhamer en binnen in het crematorium werden er verschillende vernielingen aangebracht.

“Wie doet nu zoiets”, zucht verantwoordelijke Ronny Bulcke in Het Laatste Nieuws.  “Even voor 1.30 uur kreeg ik melding van het inbraakalarm in het crematorium”, begint verantwoordelijke Ronny Bulcke het verhaal.

De man woont zelf in Brussel en kon dus onmogelijk ter plaatse gaan. Toen hij enkele tellen later een tweede melding kreeg, verwittigde hij meteen de politie. Een patrouille van de Brugse politie snelde ter plaatse. Maar de daders waren al verdwenen. Ze waren zeven minuten binnen, maar vertrokken zonder buit.

Op beelden is te zien hoe de daders tewerk gingen.  Het was blijkbaar goed voorbereid.  “Op de beelden is te zien hoe ze communiceren via een radiosysteem. Vermoedelijk stonden hun handlangers buiten te wachten en waren ze dus met meer dan twee. Geld valt hier alleszins niet te rapen. Het enige van waarde, een laptop, lieten ze staan. Ik snap er niks van”, zucht Ronny Bulcke.

Het is nog onduidelijk of het om een poging tot diefstal of om een pure vandalenstreek gaat. Bij de Brugse politie bevestigen ze de inbraak en onderzoeken ze de zaak. De schade in het crematorium loopt hoog op. “De deuren zijn allemaal op maat gemaakt en hebben dus een serieus prijskaartje. Gelukkig kunnen alle voorziene plechtigheden wel doorgaan”, besluit Ronny Bulcke.

nieuwsbron: hln.be

Deel dit!

Plaats een reactie