OLYMPUS DIGITAL CAMERAIn Sydney is een uitvaart bijna niet doorgegaan omdat de lijkwagen met kist en overledene nog voor de plechtigheid kon starten, gestolen werd.  De overledene die met lijkwagen gestolen werd was een mensenrechtenadvocaat “Hij zou het zelf wel grappig hebben gevonden”, zegt een familielid. 

Vlak voordat de begrafenis van de 52-jarige Seth Richardson in het nationale park Blue Mountains zou beginnen, sprong een man de lijkwagen in. Hij reed weg terwijl de kist met het lijk van Richardson nog in de auto lag.

Moord

De begrafenisondernemer zag het gebeuren, vertelt de schoonzus van Richardson in Australische media. “Hij bonkte op het raam van de auto en riep: ‘Wat ben je in godsnaam aan het doen? Je kunt niet wegrijden in een lijkwagen!’ Daarna rende hij de hal in en schreeuwde: ‘Iemand heeft de lijkwagen gestolen, Met Seth!'”

Demente man

De man die de lijkwagen had gestolen heeft zichzelf klem gereden in een doodlopende weg.  Het bleek om een 49-jarige demente man te gaan, die dezelfde ochtend was verdwenen uit een verzorgingshuis.

Het hele incident nam zo’n 20 minuten in beslag, waardoor de begrafenis gewoon op tijd kon beginnen. “Seth had dit heel erg grappig gevonden. Hij had een groot gevoel voor humor”, aldus zijn schoonzus.

Deel dit!

Plaats een reactie