Cadillac_DTS_Vice-voorzitter Alex van Megen van het Graafse kerkbestuur (NL), ziet liever lokale uitvaartverzorgers in de kerken van Escharen, Gassel, Grave en Velp dan een grote uitvaartverzekeraar.  In het parochietijdschrift “Ons Elisabethblad” uit hij stevige kritiek op grote ondernemingen die ‘te groot, te zakelijk, te bedrijfsmatig zijn’.  Opmerkelijk dat er zo uitdrukkelijk een openlijke mening naar de verschillen binnen een uitvaartwereld worden benadrukt.

Alex ziet de gang van zaken bij grote ondernemers die vaak uitvaartverzekeraar zijn. In het parochieblad steekt de kerkbestuurder zijn woede niet onder stoelen of banken: “Zo kon een parochiaan die in Nijmegen stierf niet in Grave opgebaard worden, maar moest zijn hoogbejaarde weduwe (die zelf geen kinderen heeft) iedere dag op een vaste tijd zelf naar de grote stad om bij haar man te zijn. De reden was nogal dubieus.

Een andere nabestaande kreeg op voorhand te horen dat er tussen Kerstmis en de jaarwisseling geen koffietafel (waarvoor ze extra verzekerd waren) georganiseerd kon worden in Grave en omstreken, omdat alle horecagelegenheden reeds bezet waren. Of ze familie hadden die tachtig broodjes kon smeren en of het niet mooier was de koffietafel thuis te houden

De vice-voorzitter van het Graafse kerkbestuur ziet liever lokale uitvaartondernemers bij uitvaarten: ‘Misschien heeft mijn verzekeraar dat liever niet, maar het is wel wat ik wil.’  Zo kan een lokale uitvaartondernemer de rouwkaart en de bidprentjes drukken: bereikbaar, benaderbaar, betrokken en betrouwbaar. ‘Zoals ik mijn bril en mijn fiets en mijn … koop bij plaatselijke ondernemers, zo wil ik ook op het einde van de rit de lokale economie spekken.’  zo luidt het.

Alex van Megen wil met de uitvaartbranche aan tafel en ‘onder andere vragen of zij niet bereid zijn om hun verzekerden via lokale ondernemers ‘uit te varen’.

bron: arenalokaal.nl

Deel dit!

Plaats een reactie