Logo-VormuDe Vlaamse uitvaartsector heeft binnenkort een nieuwe beroepsvereniging: VormU, wat staat voor Vlaamse Onafhanklijke Raad Moderatoren Uitvaart.  Moderatoren die voorgaan bij uitvaartplechtigheden verenigd. De beroepsvereniging zal Moderatoren gaan ondersteunen in hun werking, wil vanuit samenwerking en verwantschap het beroep bekendheid en (h)erkenning geven. VormU biedt straks begeleiding, bescherming en een draagvlak voor vakmanschap zonder voorbij te gaan aan bestaande tradities en vernieuwing binnen de sector.

Volgens VormU is er vraag naar goed opgeleide Moderatoren om een uitvaart voor te gaan.  Vandaag is dat niet altijd het geval.  Kwaliteit is daarbij belangrijk, niet alleen voor de begrafenisondernemer maar zeker voor de nabestaanden die voor een persoonlijke uitvaart gekozen hebben.  Goed opgeleide Moderatoren Uitvaart is iets waar VormU werk van wil maken.  VormU is een op en top Vlaamse beroepsvereniging die in het najaar van 2015 gelanceerd zal worden.

Bekijk de website: VormU

Deel dit!

3 reacties

 1. @Reinhilde: we hebben elkaar ontmoet op Mémwart. Jouw info staat sindsdien in onze database, we houden je uiteraard op de hoogte.
  VormU een zinvol initiatief?
  Kijk, dat vinden wij nu ook !
  Tot dan,
  werkgroep VormU

 2. Anneke Goossens on

  Beste

  ik zou graag op de hoogte worden gehouden van de opleidingen die worden georganiseerd in dit verband.

  Het beroep van moderator interesseert mij namelijk heel sterk.

  Op dit ogenblik werk ik als bediende maar ik speel al een tijd met de gedachte een professionele switch te maken.

  Alvast bedankt voor de feedback

Plaats een reactie