Nieuws

Vroegtijdig terugbetalen premies van uitvaartverzekeringen in Nederlands consumentenprogramma

Vroegtijdig terugbetalen premies van uitvaartverzekeringen in Nederlands consumentenprogramma

Het bekende Nederlandse consumentenprogramma ‘Kassa’ heeft de uitvaartverzekeringen onder de loep genomen.  Meer bepaald het vroegtijdig beëindigen van een uitvaartverzekeringen en de daarbij horende uitkering van reeds betaalde premies.

Tot 50% of meer wordt soms ingehouden

Hoe gaan uitvaartverzekeraars hiermee om en welk bedrag krijgt men terug op de rekening gestort?  Het lijkt voor de Nederlandse consument heel moeilijk om zelf te kunnen uitrekenen welk bedrag men zou terug krijgen.  Bepaalde verzekeringen houden tot 50% of meer van de volledig betaalde premies in eigen zak.  Wanneer men om een transparante berekening gevraagd wordt, lijkt dat moeilijk.

Voor een markt waar meer dan 70% van de Nederlanders voor een uitvaart een verzekering hebben, komt dit onderwerp wel vaker in media.  Zo blijkt er ook een groot verschil te zijn tussen de verschillende grote spelers op de markt, die uitvaartverzekeringen aanbieden.

“Wanneer je niets te verbergen hebt, kan je transparant zijn”

Pas wanneer het programma ‘Kassa’ om meer uitleg vroeg, kwam er antwoord op de vragen van de consument.  “Een uitvaartverzekering die niets te verbergen heeft, kan gemakkelijk transparant zijn” zo klinkt het.  Daarenboven zijn er ook nog andere kosten die in rekening gebracht worden bij het afkopen van uitvaartverzekeringen.

Dat is op zich niet zo raar, want vele grote bedrijven rekenen (ook in vele andere sectoren) kosten aan wanneer een dossier wordt aangepast.  Al gaat het maar over het aanpassen van een btw nummer, rekenen bedrijven kosten aan om uw volgende factuur met een nieuw btw nummer te kunnen afleveren.  Waarom die bedragen zo hoog zijn, is dan ook nog maar eens de vraag.

Extra onkosten verschillen tussen de grote spelers

Deze extra kosten verschillen tussen de grote spelers.  ‘Kassa’ brengt dit alles duidelijk in beeld.  Uitvaartverzekeraars willen liever dat je bij hen blijft, en dat geldt niet alleen bij uitvaartverzekeraars, maar ook voor bedrijven die dagdagelijkse verzekeringen aanleveren.

Na de reportage komt de heer Edzo Hoeve, directeur van Dela, in het programma aan het woord.  Hij geeft ook meteen toe dat er wel een gedetailleerde uitleg moest komen over hoe men aan het afkoopbedrag komt.

Hoe het interview verder verloopt kan u bekijken via onderstaande reportage:

 

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in:Nieuws