De laatste drie dagen heeft de VTU vakbeurs plaatsgevonden in Gorinchem, Nederland.  Veel standhouders, veel uitvaartondernemers en innoverende producten.  Dat was de unieke mix van deze beurs.  Een gemoedelijke sfeer waarbij uitvaartondernemers en standhouders elkaar konden vinden.

Een heel inspirerende beurs was het.  Van klassieke uitvaartproducten tot nieuwe producten.  Producten die werkelijk de ogen openen naar een moderne aanpak binnen de uitvaartwereld.  Niet alleen tastbare producten maar ook software was alom aanwezig.  Specifiek voor de uitvaartondernemer,  software voor dataverwerking naar de opmaak van rouwdrukwerk.

Uitvaartkisten, lijkwagens, uitvaartproducten allerhande de gehele Nederlandse uitvaartleveranciers waren aanwezig.  Zelfs een Volkswagen busje om bij een uitvaart de kist te vervoeren was aanwezig.  Daarnaast ook materiaal voor de begraafplaats.  Bedrijven die aangename geuren in een rouwcentrum kunnen voorzien tot het bedrijf dat orthopedisch materiaal en andere metalen recycleert na de crematie.

Naast de uitvaartproducten ook een prima catering die de gasten gratis en excellent hebben voorzien van wat lekkers.  Ongezien in België waar men geen gratis drank of voeding aan de bezoekers geeft, tenzij dat de standhouders iets voorzien.  De beurs in Gorinchem is groter dan deze van België in Haasrode.  Tot 300 standhouders in Gorinchem.  Een heel professioneel georganiseerde uitvaartbeurs.  Zo kon men de inkomkaart van de gasten inscannen om zo in één handomdraai alle waardevolle gegevens van potentiële klanten op te halen.

De Nederlanders geven de Belgen het gevoel voor te staan met innovatieve uitvaartproducten.  Meer open te staan voor wat kan binnen de wereld van de dood.  Ongeacht de verschillen in huidige wetgeving kan de Belgische uitvaartondernemer toch wat inspiratie opdoen bij producten.  Hoewel de uitvaartkost voor de consument erg verschillend is, blijkt dat niet door te zetten naar de inkoopprijzen van bepaalde producten, die in Nederland bij vele producten gelijk lopen als in België.  Of, er is gewoon geen verschil in inkoopprijzen voor Belgische uitvaartondernemers als voor Nederlandse.

Hergebruik van foto’s is niet toegestaan zonder schriftelijke toestemming van de auteur.

Deel dit!

Plaats een reactie