LijkkistenNieuwsWetgeving

Waals gewest laat kisten in karton en riet toegestaan vanaf 15 April 2019

Het Waalse Gewest heeft heden duidelijke regels omtrent het gebruik van verschillende soorten doodskisten, afhankelijk van het type begrafenis. Vanaf 15 april zullen twee nieuwe materialen worden toegelaten voor doodskisten in Wallonië, namelijk karton en riet. Rieten en kartonnen kisten zullen vanaf dan toegestaan worden voor begrafenissen in volle grond en voor crematies.

Deze wijziging speelt onder andere in op de wens om de werkomstandigheden van grafdelvers te verbeteren. In volle grond (opgelet: verboden voor grafkelders) bevorderen deze kisten in karton of riet een snellere afbraak van de lichamen, wat de werkomstandigheden van grafdelvers in geval van opgraving enorm verbetert.

Een duidelijk onderscheid tussen begrafenissen in volle grond en grafkelder zal nu bepalen welk type kist is toegestaan:

-Zijn toegestaan ​​voor begraving in volle grond: kisten in karton, riet, massief hout (zonder zink) en doodskisten gemaakt van biologisch afbreekbare materialen.

-Zijn toegestaan voor begraving in de grafkelder: massief houten kisten uitgerust met zink en drukregelaar, geventileerd metaal en geventileerd polyester.

Het regeringsdecreet over deze bepalingen werd donderdag door de Waalse regering aanvaard. De inwerkingtreding ervan staat gepland voor 15 april.

Bron: Funebra.be

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in:Lijkkisten