Lijkvervoer nieuwsNieuws

Wanneer de rest van de wereld de Tesla lijkwagen ontdekt

De Tesla lijkwagen krijgt in uitvaartmedia wereldwijd aandacht.  Nu schrijft Amerikaanse uitvaartmedia over de Tesla lijkwagen.  Niet na de Nederlandse Tesla, maar na de ombouw van een Noors bedrijf.  Ook gewone media in Amerika schrijft over de Tesla en vertelt erbij dat de auto al snel 200.000 dollar kost.

Ideaal voor korte afstanden tussen kerk, rouwcentrum of crematorium, die Tesla.  Een heuse investering, maar ideaal voor de uitvaartwereld vertelt de Noorse ombouwer Jan Erik Naley gespecialiseerd in lijkwagens.  “Er zijn er maar vier op de hele wereld, zulke Tesla lijkwagens, en ik heb er drie van verkocht” vertelt Naley in Noorse media.

Nederlandse samenwerking

Het was Jølstad Oslo en Svanholm Funeral Home in Trondheim dat me uitdaagde met het idee om een ​​Tesla-uitvaartwagen te bouwen. Ik moet toegeven dat ik eerst een beetje twijfelde, maar het duurde niet lang voordat het project van start ging.

Jan Erik heeft jarenlange ervaring met het ontwikkelen en bouwen van dit soort auto’s. “In samenwerking met een bedrijf in Nederland worden de auto’s op bestelling gebouwd.  Ik bracht het Tesla-idee naar een fabriek in Nederland en opeens waren we een heel gewone Tesla Model S 75 D aan het ombouwen.” gaat Naley verder.

Het ontwikkelen van de elektrische lijkwagen heeft veel tijd en geld gekost. Jan Erik vertelt dat het twee jaar duurde om de eerste auto in elkaar te zetten.  Het vraagt een speciale techniek om een Tesla om te bouwen, het is geen normale auto.

De duurste Tesla van Noorwegen

Lijkwagens zijn in de eerste plaats duur. Hier is het gebruikelijk om minstens een 100.000 euro te betalen voor een “gewone lijkwagen”. Als je echter een Tesla wilt hebben, moet je dat bedrag verdubbelen.

De startprijs is hier NOK 2 miljoen. Als je wat extra apparatuur nodig hebt, wat heel gebruikelijk is in deze branche, haal je volgens Jan Erik binnenkort 2,5 miljoen op.  Met andere woorden, we hebben het over de duurste Tesla van Noorwegen.

“Het is vooral de Noorse markt waarop ik me concentreer. Dan zullen we zien wat er daarna gebeurt. Maar ik heb al aanvragen ontvangen voor Tesla-leveringen aan zowel Finland als IJsland” concludeert de ondernemer.

Foto: Enok Liknes – Jan Erik Naley.

 

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.