De groene alternatieven voor de uitvaartwereld lijken niet meer weg te slaan uit buitenlandse media.  Als Belgenland hinken we hiermee enorm achter op.  De groene begraafplaatsen zijn een echte hit in andere landen.  Zowel in Nederland, Engeland als in Amerika zijn groene begraafplaatsen echte succesverhalen.

Eén groot verschil, in België zijn begraafplaatsen van de overheid en in andere landen privé.  Zo worden er in Nederland vele groene begraafplaatsen gepland.  Een echte hype dus.  Naast de groene begraafplaatsen en producten zijn er ook de alternatieven voor crematie.

Een alternatief voor crematie is het resomeren.  Dit is vooral terug te vinden binnen de wereld van de dierenuitvaart.  Niet in België maar wel in Amerika.  Waar de dierenuitvaart binnen rijke buurten een grote opmars maakt.

Deze week werd nog bekend gemaakt dat een uitvaart voor een salamander in Los Angeles tot 400 dollar kan kosten.    De salamander werd echt begraven met een op maat gemaakte kist.  Hoe gek kan het worden?  De wereld van de dierenuitvaart zal in de toekomst een grotere rol gaan spelen.  Niet enkel in het buitenland, maar ook in ons land.

Er worden steeds meer dierencrematoria opgetrokken, die ervoor zorgen dat de consument in ons land, op een gepaste wijze afscheid kan nemen van een huisdier.  Eerder dan het, zoals het vroeger vaak was, te begraven in de tuin.  Begraven in de tuin is onderworpen aan strenge milieuregels in Vlaanderen.  Daarenboven moet men het graf achterlaten wanneer men later zou verhuizen.  Bij crematie kan men een urne meenemen.

Het lijkt er een beetje op dat de uitvaartwereld in het buitenland veel meer beweegt en op een hogere versnelling rijdt dan in België.

Deel dit!

Plaats een reactie