DiscussiesNieuws

Wanneer uitvaarten te duur worden…

kist-uitvaartIn landen waar uitvaarten aanzienlijk meer kosten als in ons land, met als voorbeeld Engeland en Amerika, is er een opmerkelijke verandering te merken.  Deze landen vragen gemiddeld 25.000 euro per uitvaart, grafkosten exclusief.  Om een beeld te geven van de grote kost voor de consument.  Net dat is het “probleem” van de sector.  De hoge prijs.  Het wordt een luchtbel die op ontploffen staat, de consument kan het niet meer betalen, zeker zij die door de crisis getroffen werden.


Kleine gemeenschappen nemen het werk van de lokale uitvaartondernemer over

Het gaat zelfs in bepaalde kleine gemeenschappen zo ver dat de uitvaartondernemer veel minder werk heeft.  Overledenen zijn er wel, maar men gaat niet naar de uitvaartondernemer.  De gemeenschap, net zoals vroeger, neemt het werk over.  Waarom?  Men kan de uitvaartondernemer gewoonweg niet betalen.

Onlangs was er een opmerkelijk verhaal in Amerikaanse media, waarbij de lokale uitvaartondernemer uit de staat New York, voorbij wordt gestoken door mensen uit de gemeenschap, die kosteloos uitvaarten uitvoeren.  Een enorme financiële kater voor de uitvaartondernemer, die niet zoveel uitvaarten per jaar uitvoert, zeker in een kleine gemeenschap.


Al heeft men een uitvaartverzekering, het dekt niet alles

De prijs van een uitvaart in Amerika ligt enorm hoog.  Zo hoog dat mensen, de consument, al dan niet met een uitvaartverzekering, de hoge kost niet meer kan betalen.  Er zijn nabestaanden die auto’s of zelfs hun huis moeten verkopen om een uitvaart te kunnen betalen.  Indien men geen uitvaartverzekering heeft, want zelfs een uitvaartverzekering geeft geen garantie tot het volledig dekken van de totale uitvaartkost.  Dit komt bij ons ook vaak voor.

Een luchtbel die op springen staat, de kost van uitvaarten in bepaalde landen.  Je kan de consument wel een uitvaartverzekering verkopen, maar de uitvaartkosten zijn zo hoog, dat zelfs dat niet meer voldoende is. Het is vragen om problemen.  Zo erg dat zelfs de gemeenschap het werk van een uitvaart op zich neemt.  Niet alleen in Amerika vindt dit plaats, ook in Engeland vindt dit plaats.  Waarbij VZW’s worden opgericht om uitvaarten uit te voeren voor een appel en een ei.

In vergelijking met die landen, is de kost in ons land, een peulschil.  België is nog steeds één van de goedkoopste landen qua uitvaartfactuur.  Al ervaart de consument dit niet altijd.

Dit vind je waarschijnlijk ook leuk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer in:Discussies