grafkistenEr is weer een wereldprimeur voor Nederland binnen de uitvaartsector: een radiostation speciaal voor de uitvaartwereld.  Ze hopen tot 12.000 luisteraars minstens per dag te trekken.  De “Uitvaartomroep” uit Sint-Oedenrode is vandaag begonnen met uitzenden. De omroep verwacht met dagelijkse nieuwsbulletins, achtergrondreportages, informatieve rubrieken, felicitatie- en rouwdiensten.

Volgens initiatiefnemer en oprichter Hans Kuyper is het ontbreken van een uitvaartomroep een lacune in de uitvaartsector.  “Het is een enorm grote sector waar meer gebeurt dan je je kunt voorstellen. Er werken dagelijks duizenden mensen in het uitvaartwezen en elke dag gaan er in Nederland gemiddeld 420 mensen dood. Al die nabestaanden en al die werknemers vormen onze primaire doelgroep”,  legt hij uit.

Alle actualiteiten uit de sector komen aan bod in het uitvaart radiojournaal. Dat gaat over bekende mensen die zijn overleden, diefstallen of vernielingen op begraafplaatsen, nieuwe begraafplaatsen en crematoria en andere nieuwswaardige ontwikkelingen en gebeurtenissen.

bron: ouderenjournaal.nl

Deel dit!

Plaats een reactie