Showing 1 of 1

Persbericht:  Werkconferentie ‘School of Rituals’

Op 5, 6 en 7 oktober 2015 organiseert Het Moment in samenwerking met de Funeraire Academie een werkconferentie over ritueel competent zijn: School of Rituals: Ritueel begeleiden in breed perspectief op het Conferentiecentrum Drakenburg in Baarn. 

Ritueel begeleiden in breed perspectief

Rituelen zijn symbolische handelingen en zo oud als de mensheid zelf. De belangstelling voor rituelen is weer helemaal terug. In de uitvaartwereld is de ritueelbegeleider een begrip geworden. De afgelopen decennia wordt duidelijker dat ondanks de ontkerkelijking de belangstelling voor rituelen groeit. Mensen zijn altijd op zoek naar passende vormen met betekenisvolle inhoud. De belangstelling voor rituelen overstijgt het uitvaartvak. Steeds vaker wordt een ritueel ook ingezet voor andere scharniermomenten: Bij samengestelde gezinnen, adoptie van kinderen, toetreden tot een woongroep,  een nieuwe werkkring. Initiatierituelen, coachrituelen, en scheidingsrituelen zijn in ontwikkeling.

Het Moment, dat als sinds 2002 de opleiding tot ritueelbegeleider bij afscheid verzorgt, richt zich op rituelen in een breed perspectief. Hermien Embsen: “Het ritueel competent maken van professionals is een belangrijke component van onze opleiding. Begrijpen hoe rituelen werken, en welke kennis en vaardigheden ervoor nodig zijn om een ritueel betekenis te geven, is onmisbaar als je als professional te maken hebt met zingeving.” Ton Overtoom: “De focus van de opleiding heeft altijd gelegen op ritueelbegeleiding bij afscheid. De ‘School of Rituals’ wordt een jaarlijks terugkerend evenement en is een waardevolle aanvulling voor de ritueel-geïnteresseerde professional.”

Programma en doelgroep

Tijdens deze 3-daagse werkconferentie krijgen uitvaartbegeleiders, ritueelbegeleiders, zorgprofessionals, rouwbegeleiders, coaches, loopbaanbegeleiders en trouwambtenaren de kans om op verschillende manieren kennis en ervaring op te doen met rituelen. De onderwerpen die aan bod komen zijn o.a. initiatierituelen, rituelen bij huwelijk en echtscheiding, rituelen bij loopbaancoaching, rouw en rituelen, rituelen bij het levenseinde, bij mensen met een verstandelijke beperking en rituelen in de natuur.

Belangstelling?

Heb jij belangstelling in voor rituelen in een breed perspectief? Meld je dan aan voor deze werkconferentie. Voor meer informatie: 

https://www.facebook.com/pages/Het-Moment/

http://www.hetmoment.nu/nl/School_of_rituals

Deel dit!

Plaats een reactie