crematorium oostendeDe afbraakwerken van de oude steenbakkerij langs de Grintweg in Oostende, zijn gestart.  Daar zal het nieuwe crematorium gebouwd worden.  Totale kost van het nieuwe crematorium is geschat op 5 miljoen euro.  Dit nieuwe crematorium zal het derde crematorium voor West-Vlaanderen worden.

Voor de financiering van het nieuwe crematorium hoopt men subsidies te krijgen van de Vlaamse Overheid.  De bouw van het crematorium wordt gepland in 2016.  Omdat bijna 79% van de overledenen in Oostende gecremeerd worden, is een crematorium nodig.  Op dit ogenblik rijden begrafenisondernemers nog naar Brugge om in crematie te voorzien.

Het dossier en toekomstige uitbating is in handen van de intercommunale Opdrachthoudende Vereniging voor Crematoriumbeheer in het arrondissement Oostende, kortweg OVCO. Die groepeert Middelkerke, Bredene, Oudenburg en Oostende.

Hoeveel ovens er in het crematorium van Oostende geplaatst zullen worden, is nog niet duidelijk.  Dit zal dit nog beslist worden.  Het nieuwe crematorium ligt erg afgelegen en ver weg van het centrum van Oostende.  Dit garandeert weinig hinder voor omwonenden.  In 2018 moet het crematorium klaar zijn voor gebruik.

Bron: Nieuwsblad en eigen redactie

Deel dit!

Plaats een reactie