Worden onze uitvaart onpersoonlijk of wordt het bandwerk?  Deze ochtend werd deze discussie gevoerd op Radio 1 in het programma Hautekiet.  De aanleiding van dit onderwerp was een tweet van Nico De Fauw, die onlangs een uitvaart in Brugge bijwoonde.  

De tweet omvatte het woord “bandwerk” en #Dela.  Het ging eraan toe als een bedrijfsconferentie, niets persoonlijks en echt bandwerk.  Dat was de mening van Nico.  Daarom kwam voorzitter van de Nationale Federatie van begrafenisondernemers van België, Johan Dexters aan het woord.

Er werden enkele rake vragen gesteld.  Zo ook aan de woordvoerder van Dela, waarover het eigenlijk ging.  De woordvoerder kwam er tegen op en probeerde de beweringen van de heer De Fauw te weerleggen, door te zeggen dat Dela niet voor bandwerk staat maar ook heel persoonlijke uitvaarten kan uitvoeren.

Daarnaast kwamen er nabestaanden aan het woord die onlangs een uitvaart hebben moeten regelen.  Veelal had men gekozen voor een onafhankelijke kleine ondernemer.  Toch was er één familie die voor een groot familieaal had gekozen te Leuven.  Ook die familie was tevreden van de diensten.

Johan Dexters probeerde het evenwicht te vinden tussen een klein familieaal bedrijf en een groter bedrijf die vaker meer middelen of capaciteiten heeft om iets aan te bieden.  Zonder een klein bedrijf af te breken.  Want die kunnen heus ook een hele goede service aanbieden.  Iedereen werkt daarenboven op zijn eigen manier naar zijn families toe.

Deel dit!

Plaats een reactie